Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Simgalan i Zürich 2010

En artikel införd i Tillsamman 2011:1 och skriven av vår medlem Yann om sitt deltagande i INF:s Simgala i Zürich förra året. Yann vill också komma i kontakt medlemmar som kan vara intresserade att följa med till årets simgala i Prag 4:e till 6:e november.

En simtur i Schweiz

Som några av er redan vet ordnar INF (internationella naturistförbundet) sedan 1974 en årlig simgala i samarbete med något värdland i Europa. I år ägde tävlingen rum i Zürich.

Det som var lite annorlunda i år var att Sverige representerades för första gången sedan 70-talet. Därför kändes det extra roligt och pirrigt att vara med på någonting ”nytt”; det var i dubbel bemärkelse eftersom det även var min första naturistsimgala.

Efter att ha missat förra årets simgala i England var jag väldigt laddad och hade anmält mig till olika grenar. Det finns någonting för hela familjen och alla åldrar, allt från bröstsim till familjestafett. I år var det 167 deltagare och med medresenärer totalt omkring 250 personer, som tillsammans skapade en fantastisk stämning.

Som enda deltagare från Sverige delade jag rum med trevliga engelsmän och gjorde på så vis direkt nya bekantskaper. Att jag dessutom stötte på redan bekanta ansikten från naturiskcampingen i sydvästra Frankrike där jag semestrat flera somrar i rad, var bara en trevlig överraskning – världen är liten!

Tävlingarna pågick hela lördagen och de flesta deltagare var på Korpen-nivå, förutom de tyska ”raketerna”. I simhallen var stämningen på topp hela tiden och det märktes att det var för den folk hade kommit – inte nödvändigtvis för att vinna. Många undrade var de ”andra” svenskarna var; jag svarade att ni skulle komma nästa år. :)  Bland de som undrade fanns en holländsk Sverige-fantast som gärna vill tala svenska.

Yann Osorio

Naturistföreningen Eos