Skandinavisk naturistportal | Naturistkart | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Amundön - Göteborg

Sted

Amundön - Göteborg
Sverige
57° 35' 14.64" N, 11° 54' 7.56" E
SE

Från centrala stan åker man Dag Hammarsköldsleden mot söder (Särö). Efter Järnbrottsmotet heter det väg 158. Åker man buss är det Brottkärr som är hållplatsen. Buss 58 eller buss 82.

(sök tider/hållplatser på tidpunkten.). Passera stadsdelen Askim och sväng till höger där en vägskylt visar Billdal.

Efter några 100 meter är det en avtagsväg åt höger igen med en skylt som visar Brottkärr, Amundön. Den "slingar" sig ned till havet fram till en båtuppläggningsplats & Kindes båtvarv. Där tar man vänster och direkt där efter ligger en stor gästparkering (betalparkering 2006 = 10 kr/tim eller 30 kr/dygn). OBS! Gå/Kör INTE inte ut på Lilla Amundön som ligger innan parkeringen (det är en privat anläggning)

Längst söderut vid pakeringen finns ett rött hus med bl.a wc och en orienteringstavla som visar hur ön ser ut. En liten bro leder över till Stora Amundön. Enklast är att följa gångstigen åt höger efter bron. Det är först över en äng sedan genom en skogsdungen därefter ett par mindre sandstränder för påklädda badare. Fortsatt förbi dessa längs med stranden. Direkt efter den andra som heter Drottningviken går du till höger uppför en trätrappa ut på klipporna. Du ser snart texten Fribad målad på klipporna. Här badar de flesta med badkläder, men man kan också ta av sig spritt naken utan problem, en del gör det. Men det är mer sällsynt eftersom nakenbadet som ligger strax utanför är så bra och så stort.

Fortsätt utefter strandlinjen förbi fribadet och snart ser du texten nakenbad målad på en annan klippa. Bortom den texten är det naturligtvis helt fritt fram för att vara naken och promenera omkring naken i området som är mycket stort (se karta). Inom den röda "ramen" är det nakenbad/naturistområde med både skog & klippor). Mest badare ligger det dock på klipporna runt viken som är markerad med i Google Earth och på Drags näsa. Där det också är bäst att bada.

Att ligga på klipphyllorna på utsidan på Drags Näsa en vindstilla kväll när solen går ner är en riktigt naturupplevelse. Klipporna är bra uppvärmda efter en varm dag så där kan man ligga näck och njuta ända till solen sjunker ner i havet utan att frysa.

På insidan berget vid udden som heter Drags Näsa är det bra lä när det blåser mellan sydväst till nord. Där blir det varmt och skönt redan tidigt på våren. T.o.m. när termometern visar bara 15 grader och det är sol så är det helt OK att ligga där när det läar.

Vid badviken finns även en välskött nybyggd (2006) toa (TC) som kommunen sköter om. Området är rent och fint eftersom folk som går där håller rent efter sig. Mycket stammisar och trevlig stämning. Lätt att "komma in i gänget" om så man vill.

Man kan gå genom hästhagen efter bron också men det är lite krånligare på stigarna inne i skogen innan nakenbadet.

typeOfPlace:

Skriv ny kommentar

Plain text

  • Automatisk linjeskift
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.